X

بسیج چگونه می‌تواند بسیج باشد؟

بسیج چگونه می‌تواند بسیج باشد؟ -
امتياز: 4.3 از 5 - رای دهندگان: 19 نفر
نسل جدید و امکان شناخت بسیج

وقتی به واژه‌ی بسیج در گذر زمان توجه می‌کنیم، در ابتدا شهدای دفاع مقدس را به یاد می‌آوریم و بسیجیانی که در دفاع مقدس هویتی عالی و آرمانی از خود بروز داده و ترسیم کردند. جلوتر که می‌آییم، بسیج با مانور و حضور در گردان‌ها و گشت شبانه و ایست بازرسی و احیاناً برخورد امنیتی و اطلاعاتی و از این قبیل کارها به ذهن متبادر می‌شود. اما اکنون درباره‌ی ذهنیت یک نوجوان و کسی که تازه پا به عرصه‌ی اجتماع گذاشته درباره‌ی بسیج چه می‌توانیم بگوییم و این ذهنیت واقعاً چگونه است؟

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 3329

سیستم، تحمل آرمان را ندارد

سیستم، تحمل آرمان را ندارد -
امتياز: 4.6 از 5 - رای دهندگان: 26 نفر
بسیج را چگونه باید فهمید؟

مدیر یکی از نهادهای علمی ـ نظامی در توصیف بسیج این‌گونه می‌گوید: «بسیج امتداد مردمی نهادهای حاکمیتی نظام است». این جمله را مکرر و از جمله در یکی از مصاحبه‌هایش با خبرنگار صداوسیما تکرار می‌کند. معنای این گفته چیست و چه دلالت‌هایی دارد؟ یا به عبارتی چه تلقی و تصوری از بسیج ما را به این‌گونه اندیشیدنی می‌رساند؟

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 2762

بسیج غربی، بسیج انقلاب اسلامی

بسیج غربی، بسیج انقلاب اسلامی -
امتياز: 3.2 از 5 - رای دهندگان: 21 نفر
بسیج انقلاب اسلامی

بسیاری از کسانی که در گفتارها و در نشریات و مکتوباتشان تعابیر انحرافی را در خصوص بسیج به‌کار می‌برند و سعی می‌کنند بسیج را یک توده‌ی بدون آگاهی قلمداد کنند که صرفاً براساس تحریک شدن از سوی گروه‌ها و جناح‌های قدرت‌طلب مورد استفاده ابزاری قرار می‌گیرند و فاقد هرگونه بصیرت و شناخت و آگاهی هستند و صرفاً براساس محرکات بیرونی، یک‌سری رفتارهای از پیش تعیین‌شده‌ای را انجام می‌دهند، کسانی هستند که یا در مقاطعی به‌عنوان بسیجی لااقل در اوایل انقلاب حضور داشته‌اند یا حداقل لمس کرده‌اند. چرا این افراد در مورد پدیده‌ای که کمابیش می‌شناسند و می‌دانند بسیج هیچ‌کدام از این‌ها نیست و عمق بسیج تحریک‌شده با محرک بیرونی نبوده و می‌دانند بسیج براساس آگاهی و شناخت اقدام می‌کند و انگیزه‌های انقلابی دارد و قدرت‌طلب نیست ـ‌یا حداقل اگر خودشان لمس نکرده باشند در اطراف‌شان فراوان دیده‌اندـ چنین سخنانی می‌زنند؟

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 2499

صورت آرمانی تشکیلات، بی‌تشکیلاتی است

صورت آرمانی تشکیلات، بی‌تشکیلاتی است -
امتياز: 4.2 از 5 - رای دهندگان: 28 نفر
استاد اصغر طاهرزاده

تشکیلات در تاریخ ما برای ما معنایی نداشته است؛ مثلاً آیا در صدر اسلام تشکیلات معنایی داشته است؟ در صدر اسلام، یک روح بلند نبوی با جان مردم سخن گفته است و هیچ خلائینیست که با تشکیلات پر شود. تعهد ما نسبت به همین روح، همه‌ی کارها را پیش می‌برد.

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 3380

تصویری که از بسیج داریم

تصویری که از بسیج داریم -
امتياز: 4.5 از 5 - رای دهندگان: 30 نفر
تصوری که از بسیج داریم

در بحث از بسیج، یک مقام بحث، مقام نظری یا ادبیات نظری است که ما بگوییم بسیج در انقلاب اسلامی چه جایگاهی دارد یا بنیان‌گذاران آن چه تعریفی از آن کرده‌اند و دنیا چه تعریفی از آن ارائه می‌دهد. مقام دیگر بحث عینی است؛ به این معنا که بسیجی که در فضای کشور ما نقش‌آفرینی می‌کند، چه‌قدر با ادبیات حضرت امام(ره) هم‌خوانی دارد و یا اگر می‌خواهد هم‌خوانی داشته باشد، باید چه کند. در ادبیات نظری و در نگاه حضرت امام(ره) بسیج همان انسان طراز انقلاب اسلامی است؛ بلکه انسان بازیگر انقلاب اسلامی است؛ یعنی عامل انسانی و فاعل انسانی انقلاب اسلامی از نگاه حضرت امام(ره)  بسیج است. به بیان دیگر، با فعل بسیج و بسیجی است که انقلاب اسلامی «شدن» خود را رقم می‌زند.

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 3134

بسیجی خمینی

بسیجی خمینی -
امتياز: 4.8 از 5 - رای دهندگان: 36 نفر
بی‌واسطه با بسیجی

می‌توان هم‌زمان یک فلسفه و یک واقعیت بود؛ من فلسفه‌ای جسورانه و واقعیتی فروتنانه‌ام. بنابراین اگر لازم آید که نه از واقعیت‌هایی که آفریدم بلکه از نفس خود سخن بگویم، باید جسورانه چنین کنم تا به واقعیت احترام گذارده باشم.

ادامه مطلب نظرات (0) کلیک ها: 2879

درباره ما

مجله‌ی سوره نیز سرنوشتی پیوند خورده با سرنوشت انقلاب و فراز و فرودهای آن داشته است و او نیز تنها زمانی می‌تواند خود را از گرفتار شدن در دام زمانه برهاند و انقلاب اسلامی را همراهی کند که متوجه‌ی باطن و همگام با تحولاتی از جنس انقلاب باشد. تلاشمان این است که خود را از غفلت برهانیم، برای همین به دور از هرگونه توجیه‌ و تئوری‌پردازی برای توسعه‌ی تغافل،‌ می‌گوئیم که سوره «آیینه‌»ی ماست. از سوره همان برون تراود که در اوست. تلاشمان این است که به‌جای اصل گرفتن «ژورنالیسم حرفه‌ای»، یعنی مهارت در به‌کارگیری فنون، تحول باطنی و تعالی فکری را پیشه کنیم. نمی‌خواهیم خود را به تکنیسین سرعت، دقت و اثر فرو بکاهیم. کار حرفه‌ای بر مدار مُد می‌چرخد و مُد بر مدار ذائقه‌ی بشری و ذائقه بر مدار طبع ضعیف انسان و این سیر و حرکت، ناگزیر قهقرایی است.

بـيـشـتــر

نقد

شماره 87-86 مجله‌ فرهنگی تحلیلی سوره‌ اندیشه منتشر شد

شماره‌ جدید مجله سوره اندیشه نیز به‌مانند پنجشش شماره‌ اخیرش، موضوعی محوری دارد که کل مطالب مجله حول‌وحوش آن می‌چرخد. موضوع بیست‌ویکمین شماره‌ سوره‌ اندیشه، «نقد» است؛ موضوعی که شعار بیست‌ویکمین نمایشگاه مطبوعات نیز قرار گرفته است. نقد، موضوع مناقشه‌برانگیزی است که بسیاری از مجادلات سیاسی و فرهنگی ما، از روشن نبودن مفهوم آن ناشی می‌شود؛ تا جایی که منتقد را به جرم مفسده‌انگیزی‌اش خاموش می‌کنند. کار منتقد، حرف زدن است ولی نقد، منتظر شنیده شدن نیست. اینجا است که تفاوت منتقد با معترض و مخالف و مصلح و مفسد روشن می‌شود.

خبــر انـتـشــار شـمــاره 21

خرید

شماره 86
10000تومان
  • قیمت روی جلد
  • ارسال رایگان به سراسر نقاط کشور
  • زمان تحویل حداکثر 5 روز
شماره 84
10000تومان
  • قیمت روی جلد
  • ارسال رایگان به سراسر نقاط کشور
  • زمان تحویل حداکثر 5 روز
آرشیو شماره 50 تا 75
60000تومان
  • با احتساب 20% تخفیف
  • ارسال رایگان به سراسر نقاط کشور
  • زمان تحویل حداکثر 5 روز
خرید نسخه دیجیتال
4000تومان
  • با احتساب 60% تخفیف
  • دریافت از مارکتهای اندروید
  • همسان با نسخه چاپی